ARSLANÇAYIRI  İLKOKULU

Okulumuz 1960  yılında hizmete açılmıştır.

Okulumuzun 2780 metre kare kullanım alanı bulunmaktadır.

Okulumuzun 3 adet sınıfı bulunmaktadır. Sınıfların  2 si derslik, 1 i  oyun salonu olarak kullanılmaktadır.

Okulun bahçesinde  2 adet  lojmanı  olup, lojmanlar günümüzde arşiv ve depo olarak kullanılmaktadır.

Günümüzde  2  öğretmen  görev  yapmakta olan okulumuzda ilkokul da 11 öğrenci, anasınıfında 8 öğrenci olmak üzere toplam19 öğrenci eğitim görmektedir.

ARSLANÇAYIRI MAHALLESİ TANITIMI

Samsun  ili  Havza  ilçesine  bağlı  Arslançayırı Mahallesi,  adını  Arslan  Bey'den  almaktadır.

Mahallenin  dereboğazı  denen  alt  kısmında  Arslan  Bey'in  konağı  olduğu  önündeki  geniş  bir  düzlük  olan  çayırlık  alanda  Arslan  Bey'in  sürülerinin  otladığı,  Arslan  Bey'in  çevrede  saygın  bey  olarak  saygı  ve  bağlılıklarının  olduğu  bir  ağa  olduğu  bilinmekte  olup,  zatın  büyük  bir  tüccar    zihniyetli  yardımsever  devlet  yönetimleriyle  çok  yakın  ilişkiler  kurduğu  bilinmektedir.

Arslan Bey'in hayvanlarının otlak olarak kullandığı düz ve açık geniş bir alan olan günümüze kadar gelen  çayırlıkta mahallenin adını almıştır. Mahalle halkı Orta Asya'dan gelen çadırdıcılar denen göçebe  ailelerin oturma düzenine geçmesiyle kurulmuştur.